Betting för nybörjare – Som nybörjare inom betting är det inte helt lätt att veta vad man bör tänka på. I den här guiden kommer vi främst att ta upp ämnet sportsbetting, alltså när du ska betta på sport. För att bli duktig på onlinebetting krävs det att du läser på och skaffar dig kunskap, precis som med allt annat du vill bemästra. Spelar du lotto eller slotsspel (spelautomater) är det slumpen som avgör, med sportbetting är det annorlunda. Som exempel så säger vi att du har intresse för fotboll, hockey, tennis eller trav, då kan fotbollsbetting, hockeybetting, tennisbetting och travspel vara något du satsar dina pengar på. Samma gäller för andra stora sporter.

Leva på betting

Att ha betting som levebröd är mångas dröm men för att leva på betting krävs kunskap och ett seriöst intresse. Med andra ord så är det långt ifrån en omöjlighet att leva på sitt spelande. Ha tålamod och skaffa den kunskap som behövs, detta kommer löna sig i det långa loppet och göra dig till en vinnare. Har du istället som mål att skaffa dig en sidoinkomst vid sidan om eller bara betta lite för nöjes skull är det lite lättare. Vad än du är ute efter med din betting så finns det saker att tänka på:

  • Skaffa dig kunskap innan du spelar

När det gäller betting för nybörjare finns en viktig faktor. Som vi nämnt tidigare så gäller det att vara påläst för att bli en vinnare i det stora loppet, skaffa så mycket kunskap du bara kan innan du börjar betta. Läs guider, hitta bra speltips och kolla spelbolagets villkor och utbud innan spel. De flesta spelbolag kommer att erbjuda dig bonusar som ny kund. Bonusar som välkomstbonusar och insättningsbonusar är självklart positivt och ger lite mer spelglädje samt större chans till vinst. Kom ihåg är att inte stirra dig blind på höga bonusar. Bonusar kommer nästan alltid med omsättningskrav, bonusar utan omsättningskrav finns också men de är ovanliga. Med omsättningskrav menas hur många gånger din bonus måste omsättas i spel innan eventuella vinster kan plockas ut.

betting för nybörjare

  • Betta inte för mer än vad du har råd med

Som med allt annat ska man inte använda pengar man inte har. Det finns exempel på spelare som tagit stora lån för att ha råd med sitt spelande, detta är helt fel väg att gå. Börja med att planera en spelbudget, pengar som du kan avvara på spel varje månad. Med en spelbudget kan du lättare separera ditt spelande från övrig ekonomi. Försök att sprida ut riskerna över flera spel, att satsa hela spelbudgeten på ett spel är oftast ingen bra idé.

  • Hitta rätt bettingsidor för ändamålet

Du kan betta på så gott som alla sporter och evenemang hos dagens spelbolag, bettingsidor kan dock ha vissa sporter som specialité. Det finns exempel på bettingsidor med en väldigt stor inriktning på travsport och e-sport. E-sport växer sig allt starkare och har blivit en väldigt populär spelform hos spelbolagen. Gäller det stora sporter och evenemang så ska det inte vara några problem att satsa pengar på din favoritsport då alla stora spelbolag med en sportsbook tillhandahåller betting för sporter med stor publik.

  • För statistik över ditt spelande

Att ha koll på sitt spelande är viktigt. För de flesta proffsen har detta varit en del av ”nyckeln till framgång”. Genom en god inblick över både vinster och förluster kan du lättare utvärdera spelandet. Med en större översyn har du mycket lättare se de negativa aspekterna och vända det till något bra, genom att lära av dina misstag blir du hela tiden bättre och kan se fallgroparna.

  • Förstå när det är dags att sluta spela

Förluster är något alla spelare varit med om, även proffsen. Det viktiga är hur förlusten tas emot, det är lätt att känslorna tar över vilket ofta påverkar spelet negativt. Vid en större förlust bör du ej försöka vinna tillbaka pengarna genast utan ha is i magen. Avsluta spelet, ta din tid och utvärdera vad som gick fel. Genom att utvärdera kan du lättare se misstagen, du kanske inte skulle satsat alla penga på ett spel och så vidare. Genom insikt och tålamod kommer dina vinstchanser öka betydligt.

Följer du dessa råd så kommer du med all säkerhet att öka dina chanser till vinst. Det tar tid att bli en hejare på betting men med rätt inställning och ett jäkla anamma så har du oddsen på din sida! I denna guide om betting för nybörjare har vi gett dig ett par tips om vad du bör tänka på som ny spelare. Vill du lära dig ännu mer om betting och få en större insikt gällande speltermer rekommenderar vi dig att läsa våran guide där vi tar upp alla viktiga speltermer som du med all säkerhet kommer att stöta på. Kom ihåg, för att bli framgångsrik inom betting krävs att du är påläst.