veckans speltips

Speltips 2019-01-19

Då var vi halvvägs in i januari och idag lördag är det en hel del matcher i samtliga ligor. En av lördagens höjdpunkter är helt klart London-derbyt mellan Arsenal – Chelsea. Blickar vi sedan söderut så har vi en riktigt intressant match i Spanien, Real Madrid – Sevilla. I vanlig ordning – Spela endast för pengar som du har råd att förlora!

Lördag

Kl: 15:00

Roma – Torino

Roma kommer med två raka ligavinster (efter 0-1 förlusten mot Juventus), 0-2 borta mot Parma samt 3-1 hemma mot Sassuolo. Man har ändå halkat efter i ligan och ligger endast på en 6:e plats. Torino ligger på en nionde plats och det är väl mer eller mindre det man kan förvänta sig även om laget säkert har ambitioner på att ta en EL-plats. I Coppa Italia åkte man i veckan ut efter att ha förlorat hemma mot Fiorentina med 0-2. I ligan har man två oavgjorda (1-1 borta mot Lazio och 1-1 bortamot Sassuolo) samt en vinst (3-0 mot Empoli) på de tre senaste. Innan dess vart det liksom Roma en 0-1 förlust borta i derbyt mot Juventus. Roma är favortitippade till ett odds på 1,61 (5,50 på Torino). Roma brukar bjuda på väldigt svängiga matcher och som bekant är deras försvar allt annat än felfritt.

Båda Lagen Gör Mål odds 1,66

Kl: 18:00

Udinese – Parma

Udinese vann äntligen(!) senast mot Cagliari, 2-0. Det har dock gått väldigt trögt för laget då det var första vinsten på de senaste sex matcherna. Udinese ligger på en 15:e plats i ligan och dagens motstånadare Parma på en 11:e plats. Parma har blandat och givit, förloarade senast med 0-2 hemma mot Roma men innan dess slog man Fiorentia borta med 0-1, en riktigt fin skalp för nykomlingen! Detta är en svårtippad match men jag tror att Udinese kan ta tre poäng. Det höga oddset på 2,15 är helt klart lockande.

Udinese vinner odds 2,15

Kl: 21:00

Inter – Sassuolo

Pazza-Inter ligger på en tredjeplats i ligan på 39 poäng, 5 poäng efter tvåan Napoli. Sassuolo ligger på en tolfteplats med 25 inspelade poäng. Tittar man endast på ligaplaceringar så ska Inter vinna utan några större problem, men Sassuolo trivs bra på San Siro och mot Inter. Förra året lagen möttes vann Sassuolo hemma med 1-0 och innan dess vann man även på San Siro med 1-2. Exakt samma resultat både hemma och borta vart det även under föregående säsong! Oavsett, Inter kommer med tre raka vinster, senast 6-2 i Coppa Italia mot Benevento och dessförinnan 0-1 mot Empoli samt den tunga 1-0 vinsten hemma mot Napoli.

Inter vinner odds 1,40

Kl: 18:30

Arsenal – Chelsea

London-derby! Detta blir det andra raka London-derbyt för Arsenal som senast förlorade borta mot West Ham med 1-0. Arsenal har 41 poäng och ligger på en femteplats i Premier League. Man har gjort sitt jobb mot de ”mindre” men så fort man har mött på svårare motstånd har man haft betydligt svårare. Man skuggas numera av Manchester United som har fått en nytändning efter att norrmannen (super-inhopparen) Ole Gunnar Solskjær vänt på Mourinho-skutan. Chelsea har 47 poäng och ligger på en fjärdeplats, vilket även innebär CL-spel. Även Chelsea har några plumpar i protokollet även om 2-0 vinsten hemma mot Manchester City för drygt en månad sedan väger tungt. Men 0-0 hemma mot Southampton i början av januari var helt klart ett stort fiasko. Den typen utav matcher måste man vinna om man ska vara med och slåss om CL-platserna. Ligaguldet har man nog gett upp mer eller mindre då man ligger 10 poäng efter ledande Liverpool.

Båda Lagen Gör Mål odds 1,53

Kl: 16:15

Real Madrid – Sevilla

Ligafyran Real Madrid mot ligatrean Sevilla. Det har kan bli en riktig godbit! Real Madrid går inte riktigt att känna igen efter att Ronaldo lämnade laget för nya äventyr i Italien och Juventus. Senast vann laget förvisso borta mot Real Betis 1-2, men de övertygande segrarna som vi blivit bortskämda med genom åren är kommer betydligt mer sporadiskt numera. Real vill säkert ha revansch då man vart avklädda senast de mötte då Sevilla vann med 3-0. Vill dock höja ett varningens finger (i dubbel bemärkelse)…Benzema skadade sitt finger i senaste matchen och det börjar verkligen bli dags för Real att köpa in en klassanfallare, vilket man pratat om sedan Ronaldo lämnade…

Real Madrid vinst odds 1,70

Leave a Reply